Συμβουλευτική

υπηρεσίες

Συμβουλευτική

«Αυτό που μετράει δεν είναι τι σου συμβαίνει, αλλά πώς αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει.» – Επίκτητος

 

Στην ζωή μας βιώνουμε ποικίλα συναισθήματα, όπως άγχος, λύπη, θυμό, ντροπή, απογοήτευση.

Όταν δυσκολευόμαστε να διαχείριστουμε τις δυσμενείς καταστάσεις και τα δυσφορή συναισθήματα που βιώνουμε, επιβαρύνεται η ψυχική μας υγεία και δημιουργούνται δυσλειτουργίες σε διάφορους τομείς της ζωής μας, όπως στον προσωπικό, επαγγελματικό ή κοινωνικό.

 

Η θεραπευτική μέθοδος με την οποία εργάζομαι για την ψυχολογική παρέμβαση και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το άγχος, η κατάθλιψη, οι φοβίες, τα προβλήματα ζεύγους και επικοινωνίας, η προσαρμογή σε αλλαγές κ.α., είναι το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Μοντέλο Θεραπείας.

 

 

 

 

 

Όπως αποκαλύπτουν οι λέξεις απο τις οποίες αποτελείται ο όρος, η θεραπευτική του δύναμη βασίζεται αφενός στην Γνωσιακή παρέμβαση, δηλαδή στην μετατροπή των δυσλειτουργικών μας σκέψεων, αντιλήψεων και πεποιθήσεων σε θετικές και ρεαλιστικές. Αφετέρου στην Συμπεριφορική παρέμβαση, που σημαίνει τόσο μετατροπή των δυσλειτουργικών πατρόν συμπεριφοράς σε λειτουργικά, όσο και υιοθέτηση νέων μοντέλων συμπεριφοράς,  που οδηγούν τον ενδιαφερόμενο στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Μοντέλο Θεραπείας επικεντρώνεται στο παρόν και εξετάζει την ζωή του ανθρώπου στο εδώ και τώρα. Αν τα προβλήματα σχετίζονται με δυσκολίες του παρελθόντος γίνεται αναφορά προκειμένου να βρεθεί η συσχέτιση και να μετουσιωθεί η τραυματική εμπειρία στο παρόν. Αφετέρου, είναι προσανατολισμένη στο μέλλον και στους θεραπευτικούς στόχους που τίθονται απο θεραπευόμενο και θεραπευτή.

 

Έχει βραχεία διάρκεια, μιάς και στοχεύει στην γρήγορη αντιμετώπιση και επίλυση των θεμάτων που αποζητούν λύση και θεραπεία.

Αν σε ενδιαφέρει να εργαστούμε μαζί στην επίλυση των θεμάτων που σε απασχολούν, επικοινώνησε μαζί μου.

Ενδυνάμωση Τώρα

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ